Thursday, 11 April 2019

ServiceNow Implementation Specialist Part 2


1. Which of the following protocol is used for create, update and delete incident through emails?
a) SMTP
b) POP3
c) HTTP
d) SOAP
Answer: POP3 

2. Which one is recommended as a part of best practices?
a) Do not enable the homepage render cache
b) Decrease the homepage refresh time
c) Reduce the number of gauges adds into the Homepage
Answer: Reduce the number of gauges adds into the Homepage

3. Implementing ServiceNow for large and global client with various sprint teams and for this which one is true?
a) ServiceNow product module contain one Product with multiple Sprints, Releases, Stories
b) ServiceNow Product module contains various products and its own sprints, releases and stories
c) A product with no releases
d) A product with its sprint, stories but no releases
Answer: ServiceNow Product module contains various products and its own sprints, releases and stories
4. What is sys_id?
a) A Unique 32-bit value with GUID data type for a table
b) A Unique 16-bit value with GUID date type for a table
c) A Unique 32-bit value with GUID data type for a record
d) A Unique 16-bit value with GUID date type for a record
Answer: A Unique 32-bit value with GUID data type for a record

5. Which method is used for to check if the object is null or contains an empty string.
a) nil()
b) empty()
c) null()
d) false()
Answer: nil()

6. Which method is used to get variable value in Requested items table's client script?
a) g_form.getValue()
b) g_form.getControl()
c) g_form.gel()
d) current.variable_pool.<variable_name>
Answer: g_form.getValue()

7. The perceived performance of your ServiceNow instance is made up of?
a) Application Server response, Network latency and throughput, Browser rendering and parsing
b) Database Server response, Network latency and throughput, Browser rendering and parsing
c) Only Network latency, throughput and Browser rendering and parsing
Answer: Application Server response, Network latency and throughput, Browser rendering and parsing

8. In a ServiceNow instance there is table called Abc and that extends task table. There is a ACL in parent (task) level and There are TWO ACLS in child (Abc) table level for A field. Which one is true?
a)  Either rule met, then access granted
b) Neither rule met then access granted
c) All rule met then access granted
d) Field cannot be accessed
Answer: Either rule met, then access granted

9. Which protocol is used to make LDAP secure
a.       LDAPS
b.       TLS
c.       HTTPS
d.       HTTP
Answer: LDAPS

10. A user has security_admin role can he grant security_admin role to other users? (True/False)
Answer: Falseà Users with admin role can give security_admin role to other users

11.  When the default action is set to Deny. A new application module and tables were created. No new ACL's were written. Which of the statement is true?
e.       The Users should be able to see all the application, modules and tables and read, write and update the records
f.        The users will not be able to see any of the new application, module and tables created and will not be able to read write and update
g.       The users will not be able to see any of the new application, module and table created but will be able to read write and update if given access to the records
Answer: The users will not be able to see any of the new application, module and tables created and will not be able to read write and update

12. A new application module and tables were created. No new ACL's were written. Will users with Admin role can see Application and module? (True/False)
Answer: True

13. What is the order of Business rule to run?
a) Before, Query, After, Display
b) Display, Query, Before, After
c) Display, Before, Query, After
d)Query, Display, Before, After
Answer: d

14. Why we need callback function with g_form.getReference() method?
a) It makes call synchronous
b) It makes call asynchronous
c) User must wait unless response is received
d) None of the above
Answer: b

15. ServiceNow supports VPN encryption for traffic
a. From instance to customer network
b. From customer network to ServiceNow
c. Back and forth between the customer network and ServiceNow
d. Only from customer
Answer: a

16. What is the port of LDAPS?
Answer: 636

17. ServiceNow provides customers with a dedicated database, application and data isolation using which one of the following models?
a. Single-tenant
b. Multi-tenant
c. Hybrid Cloud
d. Domain Separation
Answer: a


18. What can you use to enforce process and data separation?
a. Domain separation
b. Business Rules
c. Transform Maps
d. Import Sets
Answer: a

19. What is the syntax to replace variable in SOAP envelope?
a. ${variable_name}
b. {$variable_name}
c. {variable_name}
Answer: a

20. What will degrade performance severely if used in a before business rule?
a. current.update()
b. gs.setAbortAction ()
c. gs.eventQueue ()
d. current.setRedirect ()
Answer: a

21.  What is correct order of StartNow Implementation stages?
a) Plan, Discover, Prepare, Deploy and Operate
b) Discover, Plan, Prepare, Deploy and Operate
c) Plan, Prepare, Discover, Deploy and Operate
d) Plan, Prepare, Discover, Operate and Deploy
Answer:  Plan, Discover, Prepare, Deploy and Operate

22. Which one of following component’s execution order is defined by system not by user?
a) Business Rule
b) Client Script
c) Script Actions
d) UI Policies
Answer: Client Script

23. Which of the following statement is TRUE about sys_dictionary?
a) sys_dictionary is a field and used for make field mandatory
b) sys_dictionary is a table where all the details about the fields are stored
c) There is nothing like sys_dictionary in the ServiceNow
Answer: sys_dictionary is a table where all the details about the fields are stored

24. What is TRUE about Update set?
a) All data and Process task/ticket changes captured
b) Any process request/ticket changes and all configuration changes captured
c) Workflow cannot be captured
d) Homepage can be captured
Answer: Homepage can be captured

25. Client Transaction Time plugin is used for?
a) log a message
b) Add more information about transaction times
c) delete client transactions
Answer:  Add more information about transaction times

26. LDAP is used for?
a) Data population and Authentication
b) Data deletion and transaction
c) Store a password in ServiceNow
Answer: Data population and Authentication

27. If Mid Server is used with LDAP is authentication encrypted? (T/F)
Answer: False

28. Which of the following statement is true when ServiceNow consumes the customer's web service?
a) Define a SOAP message in ServiceNow
b) Define a Inbound web service in ServiceNow
c) Define Scheduled job in ServiceNow
d) Define Import sets
Answer: Define a SOAP message in ServiceNow

29. Which of the following component can affects the form loading performance?
a) Before Business Rule
b) Client Script
c) Update Sets
d) Script Includes
Answer: b

30. Which one of the following statements is true?
a) Task table can be extended and it can extend any other table
b) Task table cannot extended
c) Task table can be extended and it cannot extend any other table
Answer: c

No comments:

Post a comment