Thursday, 11 April 2019

ServiceNow Implementation Specialist Part 1


1)  What is correct order of StartNow Implementation stages?
Answer:  Plan, Discover, Prepare, Deploy and Operate

2) Which of the following statement is true for an inbound email action stop processing?
Answer: event.state = "stop_processing"

3) Which of the following protocol is used to send outbound emails from service-now.?
Answer: SMTP

4) Which of the following statement is TRUE about sys_dictonary?
Answer: sys_dictioanry is a table where all the details about the tables and fields their dictionary attributes, default values are stored

5) Which of the following statement is TRUE for a field on an audited table?
Answer: add "no_audit = true" to attribute for exclude from auditing

6) When we are moving an update set from dev instance to production which is true from below options?
Answer: Source and target instance should be in same version.
Note: Though there are many best practices so options may be different.

7) Which method is used in Client Script?
Answer: g_form.getValue()

8) Which one from below is used in record producer script field?
Answer: producer.variable_name


9) When you need to hide/show some fields from the form on the basis of user role what is the good option to use from below:
Answer: Views

10) Have a SLA of 2 days with schedule of 9-5 weekdays (excluding holidays). And SLA starts at Thursday noon and when is expected expire?
a) Following Monday noon
b) Following Friday noon
c) Following Tuesday noon
d) Following Thursday noon
Answer: Following Monday noon

11) Which hardware stack from below is used in SNOW?
a) weblogic/MySQL
b) tomcat/MySQL
c) tomcat/Oracle
Answer: tomcat/MySQL

12) What is the correct order of execution from below?
a) Query, Display, Before, After
b) Query, Before, Display, After
c) Before, After, Query, Display
d) Display, Before, Query, After
Answer: Query, Display, Before, After

13) What is correct from below that show transaction log?
Answer: Client Transaction Timing


14) What are two aspects of LDAP INTEGRATION?
Answer: Data population and Authentication

15) What is the port number used for LDAP and LDAPS?
Answer: 389 and 636

16) What are the authentication used in REST web service?
a) Mutual authentication
b) OAUTH 2.0
c) OATH 2.0 and mutual authentication
d) Basic authentication
Answer: b,d

17) Which of the following statement is true about Service-Now LDAP?
Answer: ServiceNow LDAP has only read access to customers AD

18) How to check ServiceNow instance memory?
Answer: stats.do

19) Which of the following statement is the best practice to create a new Firewall table in the ServiceNow instance?
Answer: Create a Firewall table that extends cmdb_ci table
20) In a ServiceNow instance, there is a table called Problem task and that extends Task table. Task table has a field called "Short Description" and admin creates a new filed Called "Short Description" in Problem task table. Which statement is true?
a) Problem task table overrides Short Description field
b) Problem task table form can show two Short Description fields by personalizing form
c) Task table deletes Short Description field
d) Problem task table does not allow creating Short Description field
Answer: Problem task table form can show two Short Description fields by personalizing form

21) Which one of the following statements is true?
a) Task table can be extended and it can extends any other table
b) Task table cannot extended
c) Task table can be extended and it cannot extends any other table
Answer: Task table can be extended and it cannot extends any other table

22) User is able read the record in Restaurant Table but not able to write the field Name. Two ACL’s in place to the role restaurant_user
Table.* read ACL
Table.Name write ACL
Which of the below statements is true
a)            The testing is incorrect. The user should be able to write in the field Name with the above two ACL’s
b) A new write ACL is to be created with Write Access to Table.Name to the role
c) A new update ACL is to be created with Write Access to Table.Name to the role
d) A new write ACL is to be created with table.* to the role
Answer: The testing is incorrect. The user should be able to write in the field Name with the above two ACL’s

23) An outbound SOAP message is defined. Which function can invoke the SOAP message?
a) UI Policy
b) UI Action
c) UI Properties
d) Data Policy
Answer: UI Action
24) What is correct below about StartNow Methodology.?
Answer: Plan, Discover, Prepare, Deploy, Operate (Easy way to remember is PDPDOT. T stands for Transform)

25) What is correct option from below to get VPN when required?
Answer: Submit request in HI

26) There were some questions on Scrum chart. In my exam it was asked to differentiate in Velocity Chart and Burn down Chart.

No comments:

Post a comment